Tijl Scheer
Tijl Scheer Extra 19 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Door deze video’s word je een echte Toyota-kenner

Ben je gek op Toyota en wil je alles over het merk weten? Met onderstaande video’s kun je jouw kennis van de fabrikant uit Tokio uitbreiden. Veel plezier!

Deze Toyota diende als voorbeeld voor de McLaren F1

Voor de McLaren F1, wat later decennialang de allersnelste straatauto ter wereld bleek te zijn, werd gezocht naar een bijzondere deurconstructie. In de zoektocht naar het juist systeem, stuitte McLaren op deze Toyota. Wat is het voor auto? Wat maakt hem zo bijzonder? In een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit waarom McLaren op deze Toyota uitkwam. 

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

De dikke uitlaten van de Toyota GT86

Twee grote, blinkende uitlaatstukken priemen uit de bumper van de Toyota GT86. De twee pijpen zijn niet voor niets zo groot. In een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je de link tussen de auto en het formaat van het uitlaatsysteem uit.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Deze Toyota is niet zo oud als je denkt

Met de AA stortte Toyoda Automatic Loom Works zich voor het eerst op de productie van personenauto’s en dat legde in 1936 de basis voor vandaag de dag een van de grootste autofabrikanten ter wereld. Dat eerste model lijkt sprekend op de auto die Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen nu voor de camera brengt.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

De meest prestigieuze Toyota ooit

Wie denkt dat de Lexus LS de meest prestigieuze limousine van het Toyota-concern is, heeft het mis. Boven de Lexus staat op de Japanse prijslijst de klassiek gelijnde Toyota Century. Een statige sedan met traditionele aankleding. Zelfs de Japanse keizer wordt erin rondgereden.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Wat maakt de Toyota Yaris GRMN zo bijzonder?

Met 212 pk is de GRMN de sterkste Toyota Yaris ooit. En met een oplage van 622 stuks is hij exclusiever dan menig Ferrari of Lamborghini. Maar wat maakt de Yaris GRMN nog meer zo bijzonder? Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen legt het je uit.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.