Tijl Scheer
Tijl Scheer Extra 22 jan 2022
Leestijd: 1 minuut

Door deze video’s word je een echte Audi-kenner

Ben je gek op Audi en wil je alles over het merk weten? Met onderstaande video’s kun je jouw kennis van de fabrikant uit Ingolstadt uitbreiden. Veel plezier!

Audi wilde eigenlijk geen RSQ3

Stap bij de Audi Sport-dealer binnen en er staat een RSQ3. Sterker nog, hij bestaat er in twee carrosserievarianten. Maar weet je dat het management van Audi eigenlijk helemaal geen tweede generatie RSQ3 wilde? In een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit waarom Audi er geen wilde en de snelle SUV er uiteindelijk wel is gekomen. 

Hoe ontstond de allereerste Audi TT?

Exact twintig jaar geleden lanceerde Audi de TT. Sindsdien zijn er ruim 600.000 exemplaren van de sportwagen verkocht. Niet gek voor een auto die begon als een krabbeltje in de vrije tijd van een ontwerper. In deze aflevering van Sjoerds Weetjes ontmoet Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen het oorspronkelijke studiemodel van de TT Roadster.

De Audi e-Tron heeft geen buitenspiegels

Audi levert de nieuwe e-Tron zonder buitenspiegels. Optioneel kan de volledig elektrische SUV met zijcamera’s worden besteld. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen legt uit hoe ze werken.

De nachtmerrie die Audi R8 Spyder heette

Het was een zware bevalling, een heel zware, de ontwikkeling van de Audi R8 Spyder. Hoe dat zit, vertelt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen in deze nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes. Sjoerd sprak de verantwoordelijke persoon over de open tweezitter en hij kreeg wederom zweetdruppeltjes op zijn voorhoofd.

Dit is de dikste Audi RS6 die mogelijk is

De Audi RS6 Avant is dik, heel dik. En dat kun je letterlijk nemen. In deze aflevering van Sjoerds Weetjes vertelt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je waarom de carrosserie van de RS6 Avant zó dik is. Je hoort een verhaal dat nooit eerder is verteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reageer op artikel:
Door deze video’s word je een echte Audi-kenner
Sluiten