Stijn Kuster
Stijn Kuster Extra 10 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze Porsche 917 is de coolste racebaan

Als kind heb je er misschien wel een gehad: een racebaan. Zo cool als deze Porsche 917 zal-ie in ieder geval niet zijn geweest.

De Porsche 917 kennen de meeste liefhebbers wel. De auto werd in de jaren 70 een icoon door zijn prestaties op Le Mans. Dit was mede te danken aan de slimme aerodynamische koets en 1400 pk sterke motor.

De coolste racebaan ooit

Het is zonde om zo’n legendarische auto om zeep te helpen en er een racebaan van te maken. Daarom is deze Porsche 917 racebaan dan ook gemaakt van een replica. De racebaan moet een miniatuurversie van het Circuit de la Sarthe zijn, beter bekend als het circuit van de 24 uur van Le Mans.

Racebaan, Porsche 917,
Je krijgt zelfs 2 krukken bij de racebaan. (Afbeelding: Bring A Trailer)

De bouwers van de racebaan maakten het circuit echter niet erg gedetailleerd na. Met de ronde S-bochten heeft het vrij weinig weg van het Franse circuit. Deze vorm is waarschijnlijk leuker en handig om te rijden met kleine elektrische speelgoedautootjes. De baan wordt geleverd met 19 verschillende auto’s.

De baan is 3,9 meter lang en 1,8 meter breed. Hoewel de Porsche 917 cover het geheel nog wat groter maakt, past het dus prima in je huis. Eettafel eruit, racebaan erin en 24 uur lang rondjes rijden met je vrienden. De racebaan maakt je weer een klein kind!

Na het spelen een Porsche 917

Ben je klaar met coureur spelen, dan kan je de klep elektronisch sluiten. Dan is de baan geen straf om naar te kijken. De koets van de Porsche 917 blijft erg indrukwekkend, ook al is het een replica.

Hoewel dit wellicht een leuk cadeautje lijkt, is het prijskaartje nogal fors te noemen. En winnende bieder heeft 205.000 dollar (zo’n 188.000 euro) voor de racebaan betaald. Dan ben je een echte autogek!

Porsche 917 Concept, retro of futuristisch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.