Coen Grutters
Coen Grutters Extra 25 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Met deze betaalbare Volkswagen-tent maak je de blits op elk festival

Ben je als autoliefhebber van plan om dit jaar weer tal van festivals af te gaan? Dan is dit de ideale festivaltent voor jou. Action stunt namelijk met een betaalbare tent in de vorm van een Volkswagen-bus.

De Volkswagen T2, waar de festivaltent van Action op moet lijken, is de tweede generatie Transporter. De T2 volgde in 1967 de legendarische Volkswagen T1 op en werd gedurende de jaren ’70 in Duitsland gemaakt. Het laatste exemplaar rolde echter pas in 2013 van de band. De T2 werd namelijk nog jarenlang in Mexico en Brazilië gebouwd – vanaf 2006 zelfs met watergekoelde motor. In totaal zijn zo’n 80.000 Volkswagen T2-bussen gemaakt.

Festivaltent in de vorm van Volkswagen T2

De tent is leverbaar in zowel blauw als oranje. Wel is de festivaltent een beetje uit verhouding. Met een breedte van 200 centimeter is de festivaltent breder dan het echte ‘hippiebusje’. Daarentegen is-ie wel korter en lager: 380 centimeter lang en 145 centimeter hoog. Desondanks passen er drie personen in.

Action festivaltent tent
(Afbeelding: Action)

Daarnaast houd je in de voortent plek over om je spullen droog te bewaren. Zowel de tent als het grondzeil zijn namelijk waterdicht. Mocht komend festivalseizoen geteisterd worden door typisch Nederlands ‘zomerweer’, dan is dat wel zo fijn. Geïnteresseerd? Ren dan niet direct naar de winkelstraat. De festivaltent is namelijk alleen in de webshop van Action te krijgen. Om de blits te maken op elk festival betaal je een schappelijke 70 euro.

Rijk mengsel

Lees je graag over hebbedingetjes voor autoliefhebbers zoals deze festivaltent? Sla dan eens ons Autovisie Magazine open. Daarin vind je elke keer de rubriek Rijk Mengsel. Hierin lichten wij leuke en eigenaardige spullen uit die je als autofanaat goed kan gebruiken. Denk aan brillen van Porsche, kleding van Recaro of bijzondere schaalmodellen. Zo lees je bijvoorbeeld over 4 horloges voor de autoliefhebber, waarbij we rekening hebben gehouden met elk budget. Opvallend genoeg is het polsklokje van Ferrari het meest betaalbare horloge in de lijst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.