Autovisie
Autovisie Extra 14 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

4 must-haves: Nissan GT-R50 en meer!

Autoliefhebberij, het draait om zoveel meer dan alleen auto’s. Of je nu racet op het circuit of modelauto’s spaart, binnen de autowereld vind je verschillende hobby’s. Wij selecteren vier toffe must-haves voor jou als autofanaat.

Volvo 740, PCX87, 1:87 €20,–

Het vrijwel nieuwe merk PCX87 heeft echt ons hart gestolen. We hebben al eerder nieuwe uitgaven van het merk getoond, omdat ze steeds met verrassende keuzes komen, die in deze H0-schaal nog niet bestonden. Deze Volvo is er weer zo een. Wàt was dat een indrukwekkende en markante auto, toen die begin jaren tachtig uitkwam. We dachten steeds dat de ontwerper zeker net een nieuwe liniaal had gekregen… Niettemin was dit een stap vooruit ten opzichte van de toen al bijna klassieke 240. Net als bij hun eerdere modellen geeft PCX87 de lijnen en proporties van deze Volvo uitstekend weer en dat is op dit kleine formaat nog niet zo simpel. Naast de vierdeurs sedan is de Estate er ook, even goed, even fraai.  

Nissan GT-R50 ‘by ItalDesign’, Era Car, 1:64 €12,50

Sommige fraaie projecten verlopen niet zoals bedoeld. In 2018 hadden zowel Nissan als ItalDesign een vijftigjarig jubileum te vieren. Bij het Japanse merk gaat het dan feitelijk om de auto die wij leerden kennen als de (Skyline) GT-R. Nou, leuk! Dan maken we toch samen een heel bijzondere uitgave? Dat is gelukt, maar in 2018 was er alleen een concept en pas dit jaar worden de productieversies uitgeleverd. Vijftig stuks, voor bijna een miljoen per stuk en dat zal wel zonder belastingen zijn. Raar verhaal, maar gelukkig houden wij er als verzamelaars wel een waanzinnig mooie miniatuur aan over, gemaakt door het merk Era Car in 1:64. Echt… dit is zo mooi gemaakt en de schelpvormige motorkap sluit zo verbazingwekkend nauwkeurig, dat zijn nieuwe maatstaven in miniatuurautoland! Het mag duidelijk zijn dat je voor dit fraais helemaal geen miljonair hoeft te zijn.  

Jaguar E-Type ‘Series 1’, Kyosho, 1:18 €210,–

Het is dit jaar zestig jaar geleden dat Jaguar de wereld verbaasde met een auto die ronduit iconisch zou worden, de E-Type. Er bestaan al enorm veel miniaturen van deze Jag’ (NAMAC-leden zagen er veel in het clubblad Auto in Miniatuur, nr. 2/2021), maar de fabrikanten van miniaturen produceren lekker door. Destijds hadden we hier al een keer de 1:18 van KK-Scale, gemaakt van resin en daarvan kan niks open. Voor wie dat anders wil, is er deze fraaie creatie van het Japanse Kyosho. Tadaaa… kijk eens onder de voorover scharnierende motorkap: alsof je zo de SU-carburateurs kunt afstellen of debougies vervangen. Het interieur is al even indrukwekkend. Welke moet je nou hebben, deze of die KK-Scale? Tja, daarin kunnen we slechts raad geven. Ehm… alletwee? 

Filson handgesmede grill set €575,–

Het barbecue-seizoen is in volle gang en zoals bij zoveel dingen in het leven, is het belangrijk om te investeren in goed materiaal. Dan hebben we het niet alleen over de barbecue zelf, maar ook over andere instrumenten. Denk aan spatels, vleesvorken en andere benodigdheden. Met deze handgesmede grill set van Filson zit je helemaal goed. Ze zijn van hoogwaardig carbon staal en gaan een leven lang mee. Ze zijn bewust niet te netjes afgewerkt. Hierdoor zie je dat ze echt handgesmeed zijn en is iedere set uniek. Daarnaast geeft het ook nog een extra stoere look. 

Ga voor veel meer actueel miniatuurautonieuws naar www.namac.nl. Uiteraard is elke verzamelaar van miniatuurauto’s lid van de NAMAC!

Deze pagina kwam tot stand in samenwerking met Manners.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.