Autovisie
Autovisie Extra 14 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

4 must-haves: Land Rover Defender ‘Cuthbertson’ en veel meer!

Autoliefhebberij, het draait om zoveel meer dan alleen auto’s. Of je nu racet op het circuit of modelauto’s spaart, binnen de autowereld vind je verschillende hobby’s. Wij selecteren vier toffe must-haves voor jou als autofanaat.

Jacob & Co. Bugatti Chiron Tour-billon Baguette Black and Orange prijs op aanvraag

De allernieuwste Bugatti Chiron is een heel bijzondere, want hij heeft geen wielen. Het model van de Franse supercarmaker komt namelijk niet uit een fabriek, maar wordt gemaakt in het atelier van Jacob & Co. Deze horlogemaker heeft goed naar de zestiencilinder motor van de Bugatti Chiron gekeken en geprobeerd om deze te laten terugkomen in het uurwerk. Daar zijn vervolgens 190 baguette-geslepen witte diamanten, 109 baguette-geslepen zwarte saffieren en 42 baguette-geslepen oranje saffieren aan toegevoegd. Het resultaat: een zeer exclusief en ongetwijfeld peperduur horloge voor de echte Bugatti-liefhebber.

Undone X Simple Union: Sometsuke € 473,-

Vind je het Bugatti-horloge veel te opzichtig en duur, maar zoek je wel een uniek en opvallend klokje voor om je pols? Dan is deze samenwerking tussen Undone en Simple Union waarschijnlijk een beter optie. Dit prachtige horloge is een ode aan kintsugi. Bij deze Japanse kunstvorm wordt gebroken keramiek gerepareerd met goud- of zilver-kleurige lak. In het horloge komt dat perfect naar voren door middel van een gebroken keramische wijzerplaat. Hier doorheen zie je het gouden binnenwerk. Een prachtig en uniek horloge, want er worden er slechts 300 van gemaakt. Desondanks is hij verrassend betaalbaar.

Land Rover Defender ‘Cuthbertson’ Matrix € 100,-

De oorspronkelijke Land Rovers waren tot en met de laatste ‘oude’ Defenders puur doelmatige voertuigen. De ontstaansgeschiedenis van het merk is een mooi verhaal. Een heel slim idee van Rover, waarbij de Willys Jeep natuurlijk wel voor wat inspiratie heeft gezorgd. Land Rover maakte een lange en een korte versie, waarbij de typeaanduiding ‘80’ of ‘107’ (later 86, 90, 110 enzovoorts) stond voor de wielbasis in inches. Allerhande bedrijven modificeerden de fabrieksmodellen voor specifieke doeleinden, maar weinigen maakten het zo bont als Cuthbertson, een bedrijf dat al tijdens WO2 begon met de productie van rupsbanden en daarvoor geschikte aandrijvingen. Hoe ruw het terrein ook is, met hun Land Rover-versie kun je erdoor. Voor het Nederlandse merk Matrix is dit wel een leuke zijsprong, want we kennen het vooral van andere klassieke modellen. Het voorbeeld op ware grootte is overigens in 2017 verkocht op een veiling van Bonhams.

Volkswagen Transporter T6 Rietze € 20,-

Als je wilt, kun je als verzamelaar hele vitrines vol zetten met uitsluitend Volkswagen-busjes in miniatuur. In zeventig jaar zijn we wel pas toe aan de zesde generatie, maar de variatie is enorm en in miniatuur geldt dat boven-dien in de meest uiteenlopende schalen. Uiteraard laten de diverse Duitse fabrikanten in de ‘treinenschaal’ 1:87 geen kans voorbijgaan om weer een leuke variant uit te brengen. Een erg fraaie en hedendaagse toevoeging is deze tweekleurige T6 van Rietze.

Ga voor veel meer actueel miniatuurautonieuws naar www.namac.nl. Uiteraard is elke verzamelaar van miniatuurauto’s lid van de NAMAC!

Deze pagina kwam tot stand in samenwerking met Manners.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.