Autovisie
Autovisie Extra 3 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

4 must-haves: Honda NSX Type R en meer!

Autoliefhebberij, het draait om zoveel meer dan alleen auto’s. Of je nu racet op het circuit of modelauto’s spaart, binnen de autowereld vind je verschillende hobby’s. Wij selecteren vier toffe must-haves voor jou als autofanaat.

BMW 320 Gr.5 Sideways € 57,50

Deze bijzondere BMW is tegelijkertijd een racewagen en een kunstwerk. Op initiatief van de Franse coureur en kunstliefhebber Hervé Poulain en de grote baas van BMW Motorsport Jochen Neerpasch is er in de jaren zeventig en tachtig een serie ‘Art Cars’ gebouwd, waarmee ook werd geracet. Deze 320 was de derde in die serie en is gedecoreerd door de Amerikaanse pop art-artiest Roy Lichtenstein. Voorafgaand aan de start stond de auto een tijdje in het Centre Pompidou in Parijs. In Le Mans werd Poulain met Marcel Mignot negende algemeen en tweede in zijn klasse. Het miniatuur is gemaakt voor de slotracebaan door het Franse merk Sideways. Grappig is dat het miniatuur net als de echte auto de handtekening van Roy Lichtenstein tussen de achter-lichten heeft.

Tag Heuer Monaco X Gulf € 6550,-

Wanneer je op reis bent, kun je de tijd soms helemaal vergeten. Voor de momenten dat je dat niet wilt, heb je een horloge nodig. Het liefst een type dat duurzaam en licht is, maar ook stijlvol. Tag Heuer heeft voldoende uurwerken die aan deze eisen voldoen, maar voor autoliefhebbers is de Monaco X Gulf het summum. Het vierkante ontwerp, zoals we dat kennen uit de filmklassieker Le Mans, is tijdloos en net even anders dan je gewend bent. Maar wat hem echt uniek maakt, is de ‘livery’. Deze versie van de Tag Heuer Monaco is namelijk Gulf-branded, net als de McLarens bij de afgelopen Grand Prix van Monaco.

LAVA ME 2 gitaar vanaf € 599,-

Ben je zo muzikaal dat je geen Beosound Explore speaker (zie 4.) nodig hebt om muziek te maken, dan is deze gitaar waarschijnlijk beter aan je besteed. Dit is namelijk het ideale instrument om mee te nemen. In tegenstelling tot gewone gita-ren is de LAVA ME 2 niet gemaakt van hout of kunststof, maar van koolstofvezel, een materiaal dat ook veel gebruikt wordt in de Formule 1. Hier-door is de LAVA ME 2 15% lichter en 70% sterker dan andere gitaren. Daarnaast is er zelfs een versie met een ingebouwde versterker en speaker. Kortom, de ultieme gitaar voor onderweg.

Honda NSX Type R Kyosho € 169,-

De huidige Honda NSX heeft bij lange na niet de impact van het eerste model, dat zo’n dertig jaar geleden verscheen. Aan de specificaties en het uiterlijk ligt het niet. Vergeleken met andere supercars lijkt een 3,5-liter V6 bescheiden, maar hij krijgt hulp van een paar knapen van elektromotoren en heeft een systeem-vermogen van 507 pk. De strakke carrosserie is van aluminium en koolstofvezel. Het Japanse Kyosho – in Europa vertegenwoordigd door Minichamps – brengt dit fraaie 1 op 18-model uit in resin, wat zorgt voor scherpe lijnen en vormen.

Ga voor veel meer actueel miniatuurautonieuws naar www.namac.nl. Uiteraard is elke verzamelaar van miniatuurauto’s lid van de NAMAC!

Deze pagina kwam tot stand in samenwerking met Manners.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.