Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 10 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Bijna een camper: Soul surfauto

Vergeet de Volkswagen T1, de Kia Soul EV Boardmasters-editie is de ultieme auto voor surfers. De Koreanen maken van de elektrische mini MPV een strandauto met dikke banden en stalen imperiaal.

Deze dakdrager is speciaal ontworpen om twee surfplanken mee te nemen. Wanneer deze op het dak liggen kan de achterklep nog open. Maar de surfauto heeft nog meer bijzondere features.

Met zonnepanelen

 

Zo vind je op het dak een zonnepaneel. Hiermee kan je kleine elektrische apparaten gebruiken zonder energie uit het accupakket te verbruiken.

Dit accupakket ligt door een verhoogde wielophanging 7,6 centimeter hoger dan normaal. Dit in combinatie met de zandbanden van 30 inch moet ervoor zorgen dat een surfer richting iedere zee kan rijden met zijn Kia Soul.

Houten vlonders en een strandbankje

Even uitrusten of van de zonsondergang genieten kan zonder het interieur van je Soul vies te maken. De Boardmasters-editie heeft namelijk een beetje camper genen door zijn uitklapbaar achterbankje. Dit bankje en de vlonders in het interieur zijn gemaakt hout dat teruggewonnen is uit gebruikt hout.

Wil je ook na zonsondergang op avontuur over ruig terrein, dan beschikt de EV over twee LED-spots.

De surfauto is onderhuids een normale Kia Soul

Hoewel het uiterlijk en de offroadcapaciteiten zijn aangepakt, blijft de aandrijflijn identiek aan die van een normale Kia Soul. Het model beschikt over een 64 kWh accupakket dat een 201 pk-sterke elektromotor van elektriciteit voorziet. Hiermee heeft het normale model een rijbereik van zo’n 370 kilometer. Met de gigantische banden en slechtere aerodynamica zal de surfauto dit niet halen.

Ben jij een echte surfer en wil je de surf Soul direct bestellen? Dan moeten wij je helaas teleurstellen. De Kia Soul EV Boardmasters-editie is een eenmalige actie van het hoofdkantoor in Engeland en zal niet op de prijslijsten verschijnen. Er is maar één exemplaar van de auto en die zal getoond worden op het Boardmasters Festival waar surf-, yoga en fitneslessen worden gegeven voor bezoekers van de stand van Kia. Wat er na het festival met de auto gebeurd is nog onbekend. Maak een foto en maak hem na zeggen wij de constructie ziet er simpel en redelijk do it yourself uit. Of vraag het de importeur die wil misschien wel inhaken op de camper trend.

Kia Soul boardmaster zonnepanelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.