Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 7 nov 2020

“Na de vakantie hebben we hem direct verkocht” | Campervakantie 3/3

De vrijheid en het gemak, veel mensen kochten dit jaar voor het eerst een camper. Volgens BOVAG en RDC werden er tot september meer kampeerauto’s geregistreerd dan in heel het vorige jaar. Maar is op vakantie met een camper wel zo rooskleurig als het lijkt? We spraken drie campereigenaren die voor het eerst met hun kampeerwagen op vakantie gingen.

Of je nu naar de Beekse bergen of Brazilië gaat, voor het eerst op vakantie met een camper is altijd een avontuur. Voor je met een eigen camper op vakantie kan moet je eerst een belangrijke stap zetten, de aankoop van je eigen kampeerwagen. Je kunt natuurlijk ‘veilig’ een nieuwe camper kopen, maar je kunt ook voor een oudje gaan. Vandaag nemen wij je mee in het verhaal van de familie Kock, die met vijf man en een 21 jaar oude camper op pad ging.

Direct na de vakantie verkocht

Direct na hun ‘echte’ vakantie – met hun eerste camper – hebben ze ‘m te koop gezet. Het gezin dacht er eerst over een camper te huren. “We waren al gauw vijf- tot zesduizend euro kwijt om een camper te huren. Voor dat geld konden we misschien beter een camper kopen”, dacht Ellen Kock.

De eerste camper van het gezin

Meer comfort

“Met drie kinderen was het in de auto altijd best wel krap”, vertelt Ellen. Een caravan was daarom geen optie. “Ook is het voor ons en de kinderen fijner om aan een tafeltje te zitten zodat ze hun eigen ding kunnen doen.”

De eerste camper van het gezin

Kopen

De familie Kock heeft daarom een oude camper gekocht. “Het was een Fiat Ducato van 21 jaar oud”, aldus de moeder van drie. Het gezin had voor de aankoop een duidelijke taakverdeling gemaakt. “Ik zou naar het woongedeelte kijken en mijn man naar de auto. We zijn voor de vakantie naar onze eigen monteur gegaan om daar de camper te laten checken. Toen hij zei dat-ie goed was, zijn we eerst vier weekendjes binnen Nederland weggegaan.” Dat verliep volgens Ellen zonder problemen.

Buitenland

“Het gevoel na de weekendjes weg was erg goed. Wel kwamen we er tijdens de weekendjes achter dat we kleine dingen vergeten waren, bijvoorbeeld stormbanden”, vertelt Ellen. Het gezin was klaar voor een verdere reis. Daar was het deze zomer dan ook tijd voor. “We hadden dit jaar vijf adressen om heen te gaan. Da’s eigenlijk zonder problemen verlopen. We gingen zonder camper meestal al op doorreis door Oostenrijk, want we houden van de bergen daar. Met een camper is dat nu nog makkelijker”, vertelt Ellen. “De kinderen vinden het ook heel leuk. Alleen op het laatste adres wilde we graag verder trekken, de kinderen hadden toen net leuke vriendjes en vriendinnetjes ontmoet. Gelukkig heb je dan (met een camper, red.) de vrijheid om nog wat langer te blijven staan”, aldus Ellen.

Camper verkocht

Na de geslaagde vakantie heeft de familie Kock afstand genomen van hun camper. “We hadden weinig eisen van tevoren, er moest alleen een stapelbed inzitten”, vertelt Ellen, die later toch een benauwd gevoel kreeg wanneer ze bovenin het stapelbed lag. “Ik vond het helemaal niets bovenin, ik kon me nauwelijks omdraaien. We hebben ‘m dus te koop gezet, nadat we een nieuwe hadden gekocht. Eerst was ik een beetje bang dat we de hele winter met twee campers zouden zitten”, vertelt ze. De familie verkocht de camper gelukkig vrij snel.

De nieuwe camper van het gezin
De nieuwe camper van het gezin

De tip

Ondanks dat de familie Kock onervaren kampeerders zijn hebben ze toch een fantastische vakantie gehad. Dit komt mede door de goede voorbereiding van het gezin. De belangrijkste tip die Ellen geeft: “Het aanmelden in een camper-Facebookgroep. Wij hebben hier veel (technische) vragen in gesteld en veel info gevonden met betrekking tot de aankoop van een camper”, legt Ellen uit. Wil je deze winter nog op vakantie met je camper of ga je ‘m stallen, bekijk dat deze zes tips voor het winter- en stallingklaar maken van je camper.

Specificaties (eerste camper)

  • Type: Fiat Ducato
  • Brandstof: Diesel
  • Motor: 2808cc 122 pk viercilinder
  • Massa leeg: 1790 kg
  • Bouwjaar: 1999

Heb je deel 1 of deel 2 van de campervakanties nog niet gezien? Klik dan hier voor deel 1 en hier voor deel 2.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
“Na de vakantie hebben we hem direct verkocht” | Campervakantie 3/3
Sluiten