Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 6 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is de beste camper van 2023

Een vakjury van journalisten zoekt jaarlijks voor de ANWB de beste campers bij elkaar. Er zijn eerst drie kandidaten geselecteerd, maar er kan er maar één de winnaar zijn. Dit is ‘m!

Bij de verkiezen wordt er naar tal van criteria gekeken om de camper van het jaar uit te roepen. De kampeerwagen van 2023 is een stuk duurder en totaal anders dan de winnaar van vorig jaar.

De beste camper van het jaar 2023

De titel ‘beste camper van 2023’ gaat naar de Burstner Lyseo Gallery TD 649 G. Dit is een halfintegraal camper met een dubbelwandige alkoof die binnen 90 seconden omhoog kan klappen. Hierdoor ontstaat een derde kamer.

Camper van het jaar 2023, kampeerwagen
(Afbeelding: Burstner)

Deze derde ruimte is 110 centimeter hoog en perfect om in te slapen of film te kijken. Om in de uitklapkamer terecht te komen hoef je niet via een gammel laddertje naar boven te klauteren. De camper beschikt over een vaste trap.

Camper van het jaar 2023, kampeerwagen
(Afbeelding: Unsplash)

Het uitklapmechanisme is getest bij temperaturen van -30 tot 80 graden Celsius, natte omstandigheden met een sneeuwlast van 1,5 meter en windsnelheden tot 120 kilometer per uur. De kampeerwagen, en het uitklapmechanisme, zijn dus klaar om op avontuur te gaan. Maar niet alleen deze bijzonder feature zorgt voor de winst.

De beste camper van 2023 zit vol luxe

De beste camper van 2023 zit volgens de jury vol luxe en innovatie. Zo biedt de kampeerwagen een ruime zithoek, een badkamer, veel opbergruimte en een Thermo-Floor. Deze laatste functie zorgt ervoor dat de vloer niet koud aanvoelt als je met sokken of blote voeten door de camper loopt.

Een laatste pluspunt, volgens de jury, is de verlichting in de camper. De lampen zorgen in combinatie met het zonnedak en de ramen voor een aangename sfeer in de camper.

Meer dan 100.000 euro

De prijs van de camper van het jaar, de Burstner Lyseo Gallery TD 649 G, valt relatief mee. Hoewel 109.000 euro een flink bedrag is, krijg je veel kampeerwagen voor het geld met veel luxe en een chique uitstraling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.