Autovisie
Autovisie Nieuws 19 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

BMW 6 Serie klaar voor de eindsprint

De 6 Serie Coupé, Cabrio en Gran Coupé moeten nog twee jaar mee, dus heeft BMW ze met een beetje ‘spit and polish’ klaargemaakt voor de eindsprint. Want pas eind 2018 / begin 2019 worden ze vervangen door de 8 Serie.

b1

Heeft BMW de 6 Serie gefacelift? Nee, zover ging de fabrikant niet. Er is een nieuwe kleur aan de optielijst toegevoegd (Sonic Speed metallic) en er kunnen nu 20 inch lichtmetalen wielen met twee kleuren worden besteld (in combinatie met het M Sports-pakket). Daarbij zijn de ‘gewone’ 6 Serie-modellen nu ook te bestellen met koolstofvezeldetails in het interieur. Die optie was tot voor kort voorbehouden aan de M6.

BEKIJK OOK: UW GARAGE – BMW 635CSI (1983)

De opvolger van de 6 Serie gaat een stapje omhoog op de automobiele ladder. Het model gaat 8 Serie heten en concurreert met de Mercedes-Benz S-Klasse Coupé en Cabriolet. De huidige 6 Serie – de derde generatie sinds 1976 – was meer een tegenstrever van de Jaguar XK en Mercedes-Benz SL. De BMW 8 Serie werd van 1989 tot en met 1999 gebouwd en V8 of een V12 onder de kap. Een echte M8 is nooit geleverd, maar de 380 pk sterke en door BMW M ontwikkelde 850CSi kwam dicht in de buurt.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.