Autovisie
Autovisie Nieuws 20 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Mini John Cooper Works Clubman krijgt vierwielaandrijving

Geen voorwiel-, maar vierwielaandrijving voor de Mini John Cooper Works Clubman. Het nieuwe topmodel van de Clubman wordt alleen leverbaar met de aandrijving op alle wielen.

Mini Clubman Works  www.autovisie.nlP90232866

231 pk

Net als de driedeurs John Cooper Works krijgt ook de Clubman een 2,0 liter turbomotor met 231 pk. Standaard is het blok gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, maar zonder meerprijs kun je ook kiezen voor een achttraps automaat. Of je nu zelf schakelt of niet, hij sprint altijd in 6,3 seconden naar de 100 km/h en door tot een topsnelheid van 238 km/h. Wat wel scheelt tussen de twee is het verbruik, want met de automaat is hij met een verbruik van 6,8 liter op 100 kilometer beduidend zuiniger dan de handgeschakelde versie, die elke 100 kilometer 7,4 liter benzine vraagt.

John Cooper Works

De Mini John Cooper Works Clubman wordt net als altijd voorzien van alle mogelijke opties: 18 inch wielen, een sportuitlaatsysteem, zijskirts, een andere bodykit, Brembo remmen en een achterspoiler. Optioneel kun je ook kiezen voor de opvallende striping. Sportstoelen zijn standaard, net als een andere versnellingspookknop en een ander stuurwiel.

Parijs

Mini trekt op de Autosalon van Parijs het doek officieel van de nieuwe Mini John Cooper Works Clubman. Hij is per direct te bestellen voor een prijs van 45.990 euro. Daarmee is hij ongeveer 10.000 euro duurder dan een standaard Clubman Cooper S en ongeveer 6000 euro duurder dan een Clubman Cooper S met vierwielaandrijving.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.