Autovisie
Autovisie Nieuws 18 feb 2016
Leestijd: 2 minuten

Volvo V90 eindelijk officieel onthuld

De Volvo V90 verscheen vorige week – precies een week te vroeg – al op internet. Nu is de auto officieel onthuld in Zweden, twee weken voor zijn debuut in Genève.

Deze foto van de V90 had je nog niet gezien. Foto: Volvo

Interieur

Ja, we wisten al hoe de auto eruit ging zien, maar nu kunnen we de foto’s ook in hoge resolutie bekijken. Daarnaast hebben we nu eindelijk beeld van het interieur, dus laten we daarmee beginnen. De V90 deelt zijn interieur voor 90% met dat van de S90. De grootste verschillen zitten hem in de hoofdruimte voor achterpassagiers, de bagageruimte en het feit dat hij ook leverbaar is met een panoramadak. De achterbank heeft exact dezelfde vorm en ook de hoofdsteunen worden overgenomen. Verder zien we hetzelfde stijlvolle interieur met veel hout, leder en de Bowers & Wilkins speakers.

Dat panoramadak is ook nieuw. Foto: Volvo

Techniek

Volvo deelt nog even geen technische gegevens van de auto, dus motoren, afmetingen en gewichten moeten we even zelf invullen. Gelukkig is dat niet heel moeilijk, aangezien de S90 al onthuld is. Die auto wordt geleverd met twee dieselmotoren: de D4 met 190 pk en 400 Nm en de D5 met 235 pk en 480 Nm. Als benzine zijn er de T5 met 254 pk en 350 Nm en de T6 met 320 pk en 400 Nm. Topmodel wordt de T8 Plug-in hybride met 410 pk en 640 Nm. De buitenmaten zullen nauwelijks schelen van de S90, dus reken op zo’n 4,96 meter en een breedte van 1,89 meter. Maar dan, het gewicht. De S90 begint bij zo’n 1.800 kg en loopt door tot 2.150 kg voor de T8. Wij verwachten niet dat de V90 lichter is, dus reken op minimaal 1.825 kg voor de lichtste versie.

Genève

Over twee weken beleeft de V90 zijn beursdebuut in Genève, maar voor hij vervolgens op de markt is, gaat er nog bijna een halfjaar voorbij. Hij komt in het najaar op de markt. De T8 plug-in zal waarschijnlijk iets later volgen.

En dan nu: foto’s.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.