Autovisie
Autovisie Nieuws 17 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Bentley Flying Spur V8 S: Zwaargewicht met sportieve ambities

De V8 S is dé Bentley Continental GT die je moet hebben, ondervond Autovisie twee jaar geleden. Het zou dus best kunnen dat deze Flying Spur V8 S straks net zo veel indruk maakt.

De aankomende Flying Spur-variant staat op de Autosalon van Genève en heeft net als zijn Continental GT-broer een 528 pk en 680 Nm sterke V8 twinturbo, waarmee hij in 4,9 seconden van stilstand naar 100 km/h gaat. De topsnelheid van de nieuwste Bentley ligt op 306 km/h. De V8 S neemt in het leveringsprogramma van de Britse luxefabrikant zijn plaats in tussen de Flying Spur V8 (507 pk) en de Flying Spur W12 (625 pk).

“Hij is sportiever – als je daar überhaupt van kan spreken bij een 2475 kg wegende limo”

Smijtwerk

Het grote verschil met de ‘gewone’ V8 en de W12 is de afstemming van het onderstel van de V8S. Het is sportiever – als je daar überhaupt van kunt spreken bij een 2475 kg wegende limousine – door de toepassing van onder meer stijvere veren en stuggere dempers. Daarbij assisteert de stuurbekrachtiging minder nadrukkelijk en staat het ESP iets meer smijtwerk toe.

LEES OOK: VIDEO – BENTLEY BENTAYGA REVIEW

Aan de buitenkant is de Flying Spur V8 S te onderscheiden van zijn familieleden door zijn zwarte grille en diffuser. Binnenin is het interieur uiteraard typisch Bentley met zeeën van leer, fraaie stiksels en hout. Qua prijs zal de V8 S ergens rond de 250.000 euro zweven. De eerste exemplaren van de nieuwe Flying Spur-variant worden in de zomer uitgeleverd.

Bentley Flying Spur V8 S

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.