Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 3 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Hyundai Kona is Koreaanse antwoord op Renault Captur

Na Tucson, Santa Fe en Veracruz heeft Hyundai wederom op de landkaart gekeken om tot de naamgeving van een van zijn SUV-modellen te komen. De nieuwe compacte crossover krijgt de naam van een provincie van Hawaii: de Hyundai Kona.

Hawaii

De naam voor Hyundai’s nieuwste model werd op 6 december 2016 officieel geregistreerd. Kona is een regio in Hawaii, de Verenigde Staten. Volgens het merk reflecteert de naamgeving het avontuurlijke karakter van Hyundai’s nieuwste SUV. De Zuid-Koreaanse autobouwer positioneert het nieuwe model onder de bestaande SUV’s van het merk. Hij valt in de klasse van de B-SUV’s, waarin Renault met de Captur, Opel met de Mokka X en Honda met de HR-V actief zijn. Naast Hyundai komen binnen een jaar ook Kia, Volkswagen, Skoda en Seat met een dergelijk model.

IAA-primeur

Volgens Hyundai beschikt de Kona over een “dynamisch rijgedrag” en zet de auto “nieuwe performance standaarden voor compacte SUV’s”.  De fabrikant sluit niet uit dat de Kona er ook als N-uitmonstering komt. Hyundai heeft de onthulling van de nieuweling staan op zomer 2017. De auto beleeft zijn debuut op de IAA-autoshow 2017, die in september in Frankfurt wordt gehouden. Of de Hyundai Kona het einde van de IX20 betekent, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.